26 oktober 2018 4323 Views

De aanstaande doorbraak van blockchain

Global Blockchain Survey 2018

4 reacties

31 oktober 2018 om 2:08 pm

Kees

Gaat blockchain de monopolie breken van grote organisaties? Wat is daar uw visie op?

2 november 2018 om 4:10 pm

Redactie Deloitte Forward

Hoi Kees, Dank voor je vraag. Ik leg de vraag voor aan een van onze experts en die zal hier antwoorden. Egbert

5 november 2018 om 10:17 am

Jacob Boersma (Deloitte)

@Kees, dat hangt ervan af, van het soort grote organisatie en het soort diensten dat die bieden. Als het grote, centralistische organisaties betreft die een monopolie hebben omdat ze als enige alle informatie beheren in een netwerk, dan kan blockchain daar zeker een disruptor voor vormen. Bekend voorbeeld zijn banken, met hun monopolie op betalingsverkeer. De praktijk is echter complex, en alleen het bestaan van blockchain betekent op zichzelf niet het einde van de bank. Een bank heeft immers ook nog andere rollen dan alleen als facilitator van betalingen.

6 maart 2019 om 2:15 am

Cees JM de Vrieze

De beschrijving van de uitkomsten van deze enquete doet mij twijfelen aan de kopregel. Blockchain gaat eigenlijk helemaal niet goed. Dit verhaal zou beter achterwege gelaten hebben kunnen worden. Het zaait meer twijfel over blockchain dan ik tot nu toe ergens gelezen heb. Als je geen nieuws hebt probeer dat dan niet op deze wijze te doen.

6 maart 2019 om 10:51 am

Redactie Deloitte Forward

Hoi Cees JM, de Vrieze, Dank voor je reactie. Dit artikel is niet als nieuws bedoeld, echter om de resultaten weer te geven van een onderzoek dat Deloitte heeft gedaan op dit gebied. Kan je aangeven welke gevolgtrekkingen jij trekt op basis van de uitkomsten? Dank je wel. Egbert

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.